Maxmania is niet te stoppen

De Formule 1 is in Nederland populairder dan ooit. Het circuit van Zandvoort is voor volgend jaar al volledig uitverkocht voor de Nederlandse Grand-Prix. De organisatie kreeg maar liefst 200.000 aanvragen voor tickets.

Met de climax die nadert in een de spannendste wereldkampioenschappen van de afgelopen jaren zijn de TV-cijfers voor de Grand-Prix enorm hoog. De uitzendingen van Ziggo worden door miljoenen fans bekeken.

Mocht Max Verstappen wereldkampioen worden dan de mania allemaal maar groter worden. Wie denk jij dat er gaat winnen? Op de beste online bookmaker kun je een keuze maken!

De Max Verstappenmania lijkt daarmee steeds groter te worden. Zijn vader Jos zorgde ook voor de opkomst van de populariteit van Formule 1 in Nederland. Voor 1994, toen Jos Verstappen zijn debuut maakte, werden Formule 1 Grand-Prix zelfs niet altijd op televisie uitgezonden. Vooral omdat hier niet genoeg interesse voor was, dit is nu ondenkbaar!

Max Verstappen spring hier slim op in. Samen met zijn management is er al een uitgebreide webshop met fanartikelen opgezet. Zo zijn er zelfs Max Verstappen kerstballen verkrijgbaar. In Swalmen is er een fysieke fanshop met Formule 1-bolides die door Max gereden zijn. En daarnaast is er ook een reisbureau dat reizen organiseert naar de inmiddels bekende oranje Max Verstappen tribunes langs de diverse circuits. Alleen al naar Oostenrijk gaan jaarlijks meer dan 10.000 Nederlanders die Max Verstappen komen aanmoedigen.

Naast de Nederlandse Grand-Prix is die van Oostenrijk voor volgend jaar ook al bijna uitverkocht. En daarnaast is Spa Francorchamps, door zijn ligging, ook populair onder de Nederlanders. Maar de oranje fans zien we niet alleen in Europa, maar langs alle circuits in de gehele wereld. Zo zal Max bij de laatste Grand Prix in Abu Dhabi, waar mogelijk de beslissing in het wereldkampioenschap valt, enorme steun krijgen van zijn Nederlandse fans.

Voor de laatste race zijn zelfs speciale Max Verstappen charter vluchten ingezet. Voor de fans is de kans om Max Verstappen wereldkampioen te zien worden natuurlijk een unieke kans. Nog niet eerder vocht een Nederlander in de Formule 1 om het wereldkampioenschap. Laten we hopen dat Max Verstappen ook daadwerkelijk wereldkampioen wordt, met Mercedes en Lewis Hamilton die de laatste twee Grand Prix wonnen wordt het bloedstollend spannend! Het verschil in punten is na een lang seizoen enorm klein, dus dat beloofd wat! Laten we hopen dat Max in zijn Red Bull Honda de winst kan pakken.

Loading