McNish richt zich op Jordan

[photo1]Allan McNish wil volgend jaar voor Jordan rijden. De Schot testte dit jaar voor Renault en onderhandelt momenteel met het team van Jordan.

“Ik ben ervan overtuigd dat ik het kan doen voor Jordan”, aldus Allan McNish. “Een goed jaar met Renault heeft me vertrouwen gegeven en de wil om in 2004 weer Grand-Prix te rijden versterkt.”

McNish heeft de auto en de windtunnel van Jordan inmiddels bezocht, ook heeft de Schot de nieuwe Jordan bekeken. Momenteel onderhandelt hij met Jordan, McNish heeft nauwelijks sponsorgeld maar lijkt wel de steun van Benson&Hedges te hebben. De Britse tabaksfabrikant wil de geldkraan verder opendraaien als Jordan McNish laat rijden, eerder deed Benson&Hedges dit bij Ralph Firman.

“We praten met het team, er zit progressie in”, zo vervolgd McNish. “Er zijn veel geruchten omtrent de stoeltjes van Jordan, maar dat lijkt me logisch, dit zijn de laatste vrije plekjes in de Formule 1. Ik heb nog meerdere opties buiten de Formule 1, maar voorlopig richt ik me volledig op Jordan.”

Naast McNish zijn er diverse andere kanshebbers voor de Jordan stoeltjes. Ralph Firman zegt een contract met daarin een aantal clausules te hebben. De Duitser Nick Heidfeld heeft een voorcontract ondertekend maar is ook nog niet zeker van een contract. Daarnaast vloog Eddie Jordan afgelopen week naar Nederland om met het management van Jos Verstappen te onderhandelen.

Loading