Michael Schumacher 6 Wereldtitels

In een zinderende Grand Prix van Japan heeft Michael Schumacher, ondanks een kleine aanvaring met Takuma Sato, zijn zesde wereldtitel behaald. De Ferrari coureur finishte de race als achtste, wat zelfs met een zege van titelrivaal Raikkonen genoeg zou zijn geweest voor het kampioenschap.

Ferrari’s tweede rijder Rubens Barrichello leidde de race van kop tot start, alleen tijdens een pitstop moest de Braziliaan de leiding kortstondig afstaan.

Door een inschattingsfout van Michael Schumacher moest de Duitser al vroeg in de race een pitstop maken. Schumacher wilde bij het aanremmen voor de laatste chicane, Casio Trangle, Takuma Sato inhalen. Inplaats daarvan reed hij zijn voorvleugel kapot op het achterwiel van Sato’s BAR omdat hij er niet ver genoeg naast zat, Sato hield geen schade over aan het incident.

Kimi Raikkonen, samen met Schumacher de enige overgebleven titelkandidaat kon in zijn McLaren lange tijd het tempo niet volgen, en wist uiteindelijk als tweede te finishen nadat teamgenoot Coulthard hem voorbij liet.

Net als in 2002 was Takuma Sato de held van de race in Japan, een werkelijk prachtige inhaalactie in het begin van de race op Justin Wilson was het begin van een fraai stukje stuurmanskunst. De Japanse vervanger van Villeneuve wist zijn wagen uiteindelijk als zesde over de streep te brengen, een zeer goed resultaat gezien de dertiende startplek op de grid.

Met dit resultaat heeft Michael Schumacher opnieuw een record gebroken. Nog nooit eerder wist een Formule 1 coureur zes keer de wereldtitel in de wacht te slepen. Een record dat voor 99% zeker nog zes jaar blijft staan, na het vertrek van Villeneuve is Schumacher immers de enige met überhaupt een wereldtitel op zak.