Rotterdam Racing 2005, 20 ronden Formule 1 door Rotterdam

[photo1]Op 7 augustus zal in Rotterdam het sportevenement Rotterdam Racing 2005 plaats vinden, dit nieuwe evenement zal het grootste autosportevenement worden wat ooit in Nederland is gehouden. De organisatie rekent op 300.000 bezoekers.

In hartje Rotterdam zullen topcoureurs hun kunnen tonen. Het stratencircuit wat 3,5 kilometer lang is zal worden afgezet. Het hele gebeuren zal plaats vinden op het rondje Coolsingel, Hofplein, Pompenburg, Goudsesingel, Mariniersweg, Blaak, en Churchillplein. Daarnaast zal er ook nog een heuse paddock zijn.

Christijan Albers en de Formule 1 renstal van Minardi hebben hun medewerking reed toegezegd. Daarnaast heeft Robert Doornbos het voorstel in overweging. De Rotterdammer wacht nog op verdere details van de organisatie en zal daarna naar Jordan stappen. Naast Minardi en Jordan heeft de organisatie ook nog contact met een topteam uit de Formule 1, de naam van dit team is nog niet bekend gemaakt.

Het evenement zal gratis toegankelijk zijn voor het publiek. De Formule 1 bolides zullen naar verwachting ruim 20 ronden rijden. Aanvankelijk zou er ook over de Erasmusbrug worden gereden, dit vindt de Rotterdamse brandweer echter niet veilig genoeg. De organisatie overweegt nu om twee weken voor het evenement een demonstratie te geven op de Erasmusbrug, dit vooral om het publiek warm te maken voor het Rotterdamse evenement.

Naast de Formule 1 zullen er ook DTM teams en bolides uit de Dakar rally neerstrijken in Rotterdam. Jan Lammers heeft met zijn team Racing for Holland ook medewerking toegezegd. De DAF Trucks van Jan en Gerard de Rooij uit de Dakar rally zullen ook een demonstratie geven.

In 1990 waren er al plannen voor een autosportevenement in de Rotterdamse binnenstad. Toen is het er niet van gekomen, nu lijkt het op initiatief van de succesvolle Rotterdamse zakenmannen Herman Vaanholt en Robert Heilbron toch echt van de grond te komen. De gemeenteraad van Rotterdam heeft inmiddels goedkeuring gegeven en computerbedrijf Trust heeft al aangegeven te willen sponsoren.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading