Testsessie Monza dag 1, Toyota

[photo1]Na een sterke race in België waar beide auto’s aan de finish kwamen is het Toyota team afgereisd naar monza om met beide testrijders, Sarrazin en Briscoe, te gaan testen voor de komende GP.

Ryan Briscoe reed 31 rondes met als snelste tijd een 1:27.43.
“Ik heb mij in de ochtendsessie gericht op het verzamelen van data van de baan om een strategie te bepalen. Aan het eind van de ochtend begon het te regenen. Hoewel hetw eer opklaarde bleef het de rest van de dag nat en was het een uitgelezen kans om ons launchcontrol systeem te testen in natte omstandigheden. Dit betekende dat ik voornamelijk rondjes de pits uitreed om gelijk weer binnen komen. Ondanks alles was dit een productieve dag en ik ben er redelijk tevreden mee.”

Stéphane Sarrazin reed 48 rondes met als beste tijd een 1:28.26.
“Vandaag hebben we verschillende aerodynamische delen getest waaronder een nieuwe voorvleugel die we van plan zijn in te zetten in de volgende GrandPrix. Hierdoor hebben we ook de Michelin-banden getest voor de verscheidene omstandigheden. De hele dag door, zelfs voor het regende, was de baan erg vuil en slipperig maar door de regen konden we onze banden testen in de natte omstandigheden. Dit is iets wara we dit jaar nog niet zo vaak de kans toe hebben gehad.

Sarrazin gaat morgen door met de test. McNish neemt het werk van Briscoe over.