Toyota presenteert TF108

[photo1]Vanmorgen heeft het Toyota F1 team op haar fabriek in het Duitse Keulen haar nieuwe bolide voor 2008, de Toyota TF108, gepresenteerd. De Japanners zijn na Ferrari en McLaren het derde team dat haar nieuwe auto aan de internationale pers laat zien.

Toyota stelde vorig jaar teleur en daarom moet het dit jaar beter gaan. Om dit doel te bereiken is Ralf Schumacher gedumpt voor de GP2-kampioen Timo Glock. Jarno Trulli mocht aanblijven als coureur, maar niet voordat zijn positie lange tijd onzeker was na hevige speculatie in de pers.

Toyota wil in 2008 regelmatig podiums gaan pakken en punten gaan scoren. Tot nu toe scoorde Toyota slechts 2 podiumplekken, dit ondanks dat het team altijd één van de grootste budgetten in de Formule 1 heeft gehad.

[photo2]De Toyota TF108 is een nieuw concept, het team heeft wel de beste zaken meegenomen uit de TF107 maar verder is de auto geheel nieuw. Dat is ook goed te zien, een aantal zaken aan de auto zijn radicaal anders. Zo beschikt de TF108 nu over barge-boards, de vorm van de side-pods is radicaal anders, er is een nieuwe voorvleugel, en er is een geheel nieuwe wielophanging ontwikkeld. Daarnaast is de auto lichter geworden en heeft het team de wielbasis veranderd. Op het eerste oog heeft de TF108 wel wat weg van de nieuwe Ferrari.

Op 13 januari zal de TF108 in Jerez voor het eerst op de baan te zien. Voor de start van het seizoen zal het Japanse team 5 officiële testsessies afwerken.

Loading