Wilson naar Minardi?

[photo1]KL Minardi teambaas Paul Stoddart heeft Engelsman Justin Wilson geprezen. Volgens Paul Stoddart zal de Engelsman de ster van 2003 worden.

Justin Wilson schreef in 2001 het Wereldkampioenschap Formule 3000 op zijn naam, dit jaar testte hij voor Jordan en Minardi. Maar omdat Justin Wilson erg lang is (1,92 meter) paste hij niet goed in de bolides.

Volgens de Engelse pers wordt er nu in de Minardi fabriek in Faenza gewerkt om Justin Wilson in de Minardi PS03 te krijgen. Als alles volgens planning verloopt en Wilson past in de bolide, dan zal volgens de geruchten later deze week een persbericht worden uitgegeven waarin staat dat Wilson volgend jaar voor het team van Minardi uitkomt.

“Ik geloof in Wilson in de toekomst kan hij zeker races gaan winnen” aldus teambaas Paul Stoddart. “Wilson heeft zich al enkele malen bewezen en ik weet dat hij heel graag voor KL Minardi wil rijden. We moeten nu proberen om hem in een passende bolide te krijgen, daarna zal hij moet testen om te kijken of alles goed verloopt. Het zal erg slecht zijn als deze jongen dankzij zijn lengte geen Formule 1 kan rijden.”

[photo2]De Engelse pers meent ook dat deze week de motorendeal met Cosworth word bevestigd. Dankzij deals met Russische bedrijven zou Minardi nu het geld hebben om een Cosworth klantenmotor te kunnen kopen.

“Het ziet er goed uit” aldus Gaincarlo Minardi. “We staan volgend jaar voor 100% zeker aan de start in Melbourne.”

In de Engelse pers word overigens niet gesproken over Jos Verstappen. Stoddart is ook gecharmeerd van de Nederlander, Verstappen wil echter pas tekenen als de motorendeal is afgerond.

Loading