Doornbos spaarzaam met kilometers

Op een natte Suzuka International Racing Course heeft Robert Doornbos vandaag in de vrije trainingen voorafgaand aan de Grand Prix van Japan voorzichtig zijn eerste ronden gedraaid. Op de 5,807 kilometer lange baan kwam de Red Bull Racing coureur tien maal over start/finish en eindigde hij de dag op de 25e positie. Het grote testwerk voor RBR werd vandaag gedaan door derde rijder Michael Ammermüller, die zich vooral bezighield met het testen van de Michelin banden en het vinden van een goede set-up als uitgangspunt voor de 53 ronden tellende race aanstaande zondag.

Net als vorige week in Shanghai bepaalde de regenachtige omstandigheden ook het beeld van de eerste dag van de Grand Prix van Japan. Op een natte baan, beperkte Doornbos zich in de eerste sessie tussen 11:00 en 12:00 uur lokale tijd enkel tot het rijden van een installatieronde. In de middagsessie, die naarmate de tijd vorderde steeds droger werd, reed de 25-jarige Rotterdammer twee runs waarin hij met name oog had voor de afstelling van de RB2. Met negen ronden op zijn teller werd Doornbos uiteindelijk als 25e geklasseerd.

Robert Doornbos: “Alsof ik vandaag een vrije dag had! David en ik hebben onze kilometers beperkt en hebben banden gespaard voor de komende dagen. Michael, onze derde rijder, heeft vandaag voornamelijk het werk gedaan en veel data verzameld, waar me morgen mee verder kunnen. We hebben een goed idee waar we staan, dus ik kijk al uit naar morgen!”

Bron: Robert Doornbos media

Loading